Filteren
Prijs
-
Merken
Type
Geslacht
Maat
Kindermaat
Thema
Kleur
Sale
T-Shirt Lange Mouwen Skelet Man
€20,95
€31,95
Voorraad
Sale
T-Shirt Lange Mouwen Skelet Vrouw
€20,95
€31,95
Voorraad
Sale
Victoriaanse Vampier Kostuum Dames
€49,95
€55,95
Voorraad
Vampier Kostuum Kind Meisje
€49,95
Voorraad
Sale
Duivel Poncho Kind
€11,95
€16,50
Voorraad
Voor 17:00 besteld is morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Groepskorting vanaf €250
Sale
Sexy Duivel Kostuum Vrouw
€31,95
€43,95
Voorraad
Sale
Zwart Spook Kostuum Kind
€19,95
€22,50
Voorraad
Vampier
€42,95
Voorraad
Weerwolf Kostuum
€29,95
Voorraad
Heksenkostuum Kind
€29,95
Voorraad
Maleficent
€49,95
Voorraad
Set Heks
€20,95
Voorraad
Sale
The Joker Kind
€39,95
€44,95
Voorraad
Sale
Vampier Kostuum Vladimir Kind
€37,95
€36,95
Voorraad
Sale
Dia De Los Muertos Shirt
€11,95
€19,50
Voorraad
Sale
Skelet Shirt
€13,95
€18,25
Voorraad
Sale
Boosaardige Harlekijn
€45,95
€52,95
Voorraad
Sale
Demoon Kind
€33,95
€36,95
Voorraad
Sale
Geketende Spook Kostuum
€37,95
€36,95
Voorraad
Sale
Magere Hein Kind Kostuum
€37,95
€36,95
Voorraad
Sale
Rottend Zombie Skelet Kind
€45,95
€46,95
Voorraad
Sale
Grim Reaper Kind
€28,95
€26,95
Voorraad
Skelet Kostuum Kind
€20,95
Voorraad
360 results
Pagina 1 van 15

Komt Halloween eraan en ben jij wel in voor een potje griezelen? Of wil jij meer succes hebben tijdens je ‘trick-or-treat’-tocht dan vorig jaar? Op deze pagina kun jij jouw nieuwe Halloween kostuum vinden tussen alle voorradige Halloween kleding van Feestcenter.nl!

Wat is Halloween?

Halloween wordt gevierd op 31 oktober en is een feestdag waarop vooral kinderen verkleed langs huizen trekken om snoep op te halen. Hierbij gebruiken zij de bekende kreet “trick-or-treat”, waarmee wordt bedoeld dat er een plagerijtje (trick) zal plaatsvinden als er niets lekkers (treat) wordt gegeven. Meestal is dit lekkers snoepgoed of andere eetbare lekkernijen.
Tijdens Halloween gaan kinderen verkleed in horrorkleding over straat. Met hun Halloween kleding proberen ze zo snoepgoed te krijgen. Over het algemeen geldt dat hoe mooier het Halloween kostuum is, hoe meer snoepgoed er wordt gegeven.
Dat kinderen met speciale Halloween kostuums anderen willen afschrikken is terug te leiden naar de oorsprong van Halloween. Halloween is immers van oudsher een feest waarbij doden en geesten een belangrijke rol speelden.

Oorsprong van Halloween

Halloween is een van oorsprong Keltisch oudjaarfeest waarmee het nieuwe jaar werd ingeluid. Op de Keltische kalender gold 1 november namelijk als de eerste dag van het nieuwe jaar. De oogst was op die datum achter de rug en men was klaar voor het nieuwe jaar. Daarnaast geloofden de Kelten ook dat op 31 oktober de geest van alle overledenen van het afgelopen jaar die dag op zoek gingen naar een levend lichaam om in te nemen, zodat zij het volgende jaar weer levend konden doorbrengen.

Deze laatste eigenschap van het oorspronkelijk Halloween-feest verklaart de huidige traditie van Halloween, waarbij Halloween kostuums en Halloween versiering alles te maken hebben met spoken, vampieren, zombies en allerlei andere horror figuren. Vooral de laatste jaren zie je steeds meer verschillende Halloween kostuums en maskers verschijnen. Natuurlijk wel zo griezelig mogelijk!

Verschillende soorten Halloween Kostuums

Dat er steeds meer verschillende Halloween kostuums verkocht worden heeft natuurlijk te maken met de groeiende populariteit van het feest. Echter wil je natuurlijk wel zo origineel mogelijk over straat gaan. Als je origineel bent krijg je immers vaak ook meer snoep! Wil je er nog specialer uitzien? Dan hebben we ook halloween maskers, zodat je je hele kostuum kunt afmaken!

De traditionele Halloween kleding bestaat uit heksen kostuums, spook kostuums, skelet pakken en zombie kostuums. Tegenwoordig zie je ook steeds meer Halloween kleding van bekende horror figuren uit horrorfilms. Voorbeelden hiervan zijn Scream, Chucky, Freddy Krueger, Jason Voorhees en natuurlijk Frankenstein.

Halloween kostuum kopen

Wil je een Halloween kostuum kopen, maar vind je het lastig om het perfecte kostuum te kiezen? Op onze blog hebben we regelmatig blogs met verkleedtips. Daarnaast kun je met de filter op deze pagina zoeken naar kostuums en pakken die beschikbaar zijn in jouw maat of die gerelateerd zijn aan een thema dat je leuk vindt. Heb je verder nog vragen over een Halloween kostuum of onze andere Halloween kleding? Vraag onze klantenservice om je verder te helpen!